Facebook предупреждава за фалшивия Dislike бутон

Потребители във Facebook са нападнати от странно явление, което изглежда доста удобно и използваемо, но всъщност е измама. Става въпрос за бутона Dislike, който логически би трябвало да дава опция да се оцени нещо, което не харесва потребителят.

2010-08-16 20:57:09
Facebook предупреждава за фалшивия Dislike бутон
Потребители във Facebook са нападнати от странно явление, което изглежда доста удобно и използваемо, но всъщност е измама.

Става въпрос за бутона Dislike, който логически би трябвало да дава опция да се оцени нещо, което не харесва потребителят. Всъщност този бутон е от типа"fishing". Функцията му е предимно СПАМ и използва профила на този, който се е съгласил с условията. Това е измамна спам програма, която пуска съобщения от "заразения" потребител за различни реклами. Понякога потребителят трябва да направи някакъв тест, за който пари получава този, които е заразил невинния профил.

Facebook вече има бутон Like, който се ползва за показване на това дали харесвате нещо и се ползва предимно за фрази, снимки и клипчета.

Бутонът трябва да се свали и инсталира, за да подейства вирусът. Затова каквото и да получавате от Facebook за инсталация, по-добре да го откажете.
Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия